Sinopsi

Com diu la cançó …quan alguna cosa se’n va, alguna cosa se’ns mor a l’ànima. Aquest és el punt de partença d’aquest espectacle, el sentiment de pèrdua, en aquest cas, la pèrdua d’una part de la nostra identitat cultural.
El Somorrostro va ser un barri de barraques de Barcelona durant la primera meitat del segle XX. Les més de 18.000 persones que hi vivien, habitaven en barraques construïdes amb materials de rebuig i ubicades a la platja, entre la Barceloneta i L’Hospital del Mar. Aquest barri de chabolas, amb unes condicions de vida molt precàries, va ser la llar d’acollida d’una onada d’immigrants que arribava a Barcelona fugint de la fam de la postguerra espanyola i d’una pobresa ancestral, amb l’esperança que una altra realitat era possible…
El Somorrostro va acollir també una nombrosa colònia de gitanos. Aquests, es van assentar a la part alta del barri, al Turó dels Gitanos, d’allà, d’aquelles humils barraques i dels balls espontanis de carrer com a resposta a la misèria, va sorgir la famosa bailaora Carmen Amaya.
És doncs aquesta essència la que hem volgut recuperar, la d’un barri, un folklore i una cultura de carrer que eren l’expressió de la resistència d’aquella gent davant de l’adversitat.

Creiem que és important definir el present a partir del coneixement del nostre passat. Reivindicar el Somorrostro, la seva gent i les seves vivències, la cultura de carrer i el ball com a resposta a una realitat, és el nostre petit homenatge a aquelles persones que van viure tants anys a peu de platja.

Tarifes especials

  • Major de 65 anys – 15% dte. els dimecres i dijous*
  • Carnet família nombrosa o monoparental – 15% dte. dimecres i dijous*
  • Carnet discapacitat – 15% dte. dimecres i dijous* Només vàlid pel titular
  • Menor 35 anys – 15% dte. els dijous*
  • Carnet Jove – 15% dte. dimecres*Els descomptes no són acumulables
    *Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Comprar

Vine en Grup