El teatre

Entreteniment de qualitat que compagina  la comèdia
i el musical amb els grans espectacles.

Història

Fundat el 1903 pels germans d’origen italià Onofri, el Teatre Condal va animar durant dècades les nits del Paral·lel fins que va ser reconvertit en sala cinematogràfica al llarg dels anys seixanta i setanta.

L’any 1983, els seus propietaris el van transformar de manera definitiva en un espai d’exhibició teatral i pocs anys més tard, el 1992, el Grup Focus en va assumir la gestió. Des d’aleshores, Focus ha impulsat una línia de programació basada fonamentalment en la comèdia, dirigida al gran públic, que mai no perdia de vista la qualitat de les propostes.

Durant més de mig segle, les millors companyies i els millors actors i actrius han passat per aquest mític escenari del Paral·lel, que ha acollit obres de gran èxit com ara La Jaula de las Locas, ¡Mamaaá!  i Matar al Presidente, protagonitzades per la parella Paco Morán – Joan Pera, Políticament incorrecte, El sopar dels idiotes, Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes i Enfermo Imaginario, entre d’altres comèdies d’èxit. Entre d’altres produccions històriques del Grup Focus en aquest teatre hi ha Les Amistats Perilloses i Germans de Sang.

Sense perdre l’esperit d’aquesta línia artística, basada en oferir un entreteniment de qualitat adreçat a un públic el més ampli possible, i amb la voluntat de compaginar la presència de la comèdia amb el musical i el gran espectacle, des de la temporada 2018-2019, es confia la direcció artística del Condal a Daniel Anglès, reconegut actor, cantant, director i productor de musicals.

El Teatre Condal rep el suport de les següents institucions: Generalitat de Catalunya (Departament de Cultura), ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de Barcelona (Institut de Cultura), INAEM (Gobierno de España, Ministerio de Cultura), Unió Europea (Fons Europeu Next Generation; Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia), Next Generation Catalunya.

Direcció artística

Daniel Anglès

Director artístic

És un actor, cantant i director amb una llarga trajectòria d’èxits que va començar als 18 anys, debutant precisament a l’escenari del Teatre Condal, que dirigeix des de l’any 2018. Vinculat professionalment al teatre musical des d’aleshores, ha desenvolupat treballs en diferents àmbits. Compagina la direcció artística d’aquest teatre amb la direcció de l’escola AULES – Arts Escèniques, que va fundar el 2003.

Actualment, és el director artístic del programa Eufòria de TV3/Veranda, col·laborador del programa de ràdio Versió Rac1 amb Toni Clapés i el seu darrer projecte com a director és el mític musical Golfus de Roma, de Stephen Sondheim. Aquesta temporada també ha adaptat al castellà la comèdia Plátanos, Cacahuetes y Lo Que El Viento Se Llevó Ha protagonitzat, entre d’altres, els musicals El somni de Mozart (Tamino), Rent (Mark Cohen), Notre Dame de París (Gringoire),  Hedwig & el centímetro cabreado (Hedwig), Merrily we roll along (Charlie), Aquests cinc anys (Jamie), Fun Home (Bruce) i els espectacles en solitari Lluny de Broadway, Punto de Rocío i Cançons Inesperades. També ha realitzat taques de direcció, intèrpret, creació i producció artística en tots els espectacles de la companyia independent El Musical Més Petit des de la seva creació, l’any 1996, amb la que ha guanyat cinc Premis Butaca i un Premi Sebastià Guasch

Com a director, ha guanyat el Premi de la Critica a Millor Musical amb Fun Home i Per sobre fe totes les coses. Altres treballs destacats son Rent, Carousel En Concert, Acústic Broadway, Aquests cinc anys, Merrily we roll along i El somni de Mozart.

Com a productor artístic, destaquen Broadway A Cappella, Antiòpera de les oblidades, Domvs, Fins als… Nadals, Vintage, El temps que no tindrem, Tot el que no ens vam dir  i Per si no ens tornem a veure, entre d’altres.

Ha estat director de càsting a nombrosos musicals de gran format, a Madrid i Barcelona, i director resident de les grans produccions Mamma Mia!, La Bella y la Bestia i Los Miserables.

Ha realitzat moltes adaptacions al català i al castellà, tant de lletres com de textos.

Ha doblat, entre d’altres, el personatge de Quasimodo a les cançons de la pel·lícula El Geperut de Notre Dame de Disney.

consell de públics

Durant la temporada 2023-24, hem posat en marxa el Consell de Públics del Teatre Condal, integrat per espectadores i espectadors actius que participen voluntàriament del dia a dia de la nostra sala, amb ganes d’aportar idees, visions i opinions, d’ambaixadors i de col·laborar en la seva dinàmica.

És la translació al Teatre Condal del principal objectiu del Congrés d’Espectadors: donar veu als públics i conèixer de prop els seus desitjos.

El Consell de Públics està integrat per 6 espectadors del teatre, Daniel Anglès, director del Teatre Condal, i Pepe Zapata, director de relacions corporatives del Grup Focus. Vols conèixer qui són els espectadors que en formen part del Consell de Públics? Aquí els tens: Núria Clos, Bel Montoya, Ferran Nonell, Mònica Mussons, Eloi Nortes, i Dani Rodríguez Millán.

Espais

Teatre

El Condal ha viscut una remodelació integral. S’ha realitzat una forta inversió tècnica per dotar-lo amb el millor equip de so del país i d’una nova il·luminació que ajudarà a interactuar amb els sentits d’una manera més propera.

Club

La zona del bar del Teatre Condal és el Club, que compta amb un escenari que transforma l’espai i el converteix en un punt d’atenció altament artístic i proper. Aquests espectacles de petit format tenen un aforament màxim de 50 persones.

Característiques

Aforament
Total: 699

Relació públic/escena
Teatre amb distribució de tipus “italiana”

Dimensions de la sala

Ample màxim: 24,6m

Fons des de la boca: 25,2m

Alçada màxima: 9m

Lloguer de l’espai

Per a rebre més informació sobre les característiques de l’espai, la disponibilitat de dates i les tarifes de lloguer podeu contactar amb:

Isabel García
Tel. 93 309 75 38
igarcia@focus.cat

Serveis

Cafeteria

El Teatre Condal disposa de servei de cafeteria amb accés directe des del vestíbul del teatre. La cafeteria estarà oberta des d’una hora abans del començament de la representació fins a l’inici de l’espectacle.

Oficina tÈcnica

Si necessiteu informació sobre les característiques tècniques del Teatre Condal, podeu posar-vos en contacte amb l’oficina tècnica:

Director de l’oficina tècnica

Moi Cuenca
mcuenca@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Cap tècnic del teatre

Jordi Ballbé
Tel. 93 442 31 32

Patrocinadors

FORMEU PART D’UNA EMPRESA COMPROMESA AMB LA CULTURA?

El Teatre Condal ofereix la possibilitat de patrocinar el conjunt de la seva programació anual o algun dels seus espectacles de manera individualitzada.

D’aquesta manera, les empreses poden associar la seva imatge corporativa a la trajectòria del teatre i alhora gaudir d’un ampli programa de contraprestacions.
Per a més informació i elaboració d’una proposta adequada a les vostres necessitats us podeu posar en contacte amb:

Fabyan Salvador
fsalvador@grupfocus.cat
Tel. 93 309 75 38

Empreses patrocinadores

Amb col·laboració de

Institucions

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de mobilitat reduïda, si us plau truquin a la taquilla del teatre i efectuin la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb la instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Servei de subtitulació

Aquest servei s’ofereix per al públic amb dificultats greus d’audició i/o per poder subtitular en català espectacles en un altre idioma. El públic podrà seguir la funció sense perdre l’argument i l’acció.
El personal de sala els proporcionarà qualsevol informació complementària que necessitin.
Aquest sistema de subtitulació en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Servei d’audiodescripció

El teatre farà un seguit de funcions de cada espectacle amb l’adaptació d’audiodescripció.
Aquest sistema d’audiodescripció en directe s’ofereix en funcions concretes de la temporada i s’anuncien a la programació.

Sostenibilitat

Al Teatre Condal estem compromesos amb la protecció del medi ambient. Descarrega’t més informació sobre el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per conèixer les pràctiques sostenibles que estem implementant, i descobreix com pots unir-te per promoure un futur més verd.

Distintiu de garantia de qualitat ambiental

Contacte

Com arribar

Av. del Paral·lel, 91
08004 Barcelona

Metro

L2 Paral·lel
L3 Poble Sec

Bus

D20, V11, 121

Nit Bus

N0 i N6

Aparcaments

Parking Apolo
Av. del Paral·lel, 57-59
2,50€ l’hora IVA inclòs presentant l’entrada de l’espectacle

Pàrking Borrell
Carrer del Compte Borrell, 26

Aparcament Olímpic
Av. del Paral·lel, 106

Departaments

Informació general

Taquilla (horari de tarda): 934 42 31 32
info@teatrecondal.cat
Obertes de dimarts a divendres de 17.30 h, quan hi hagi funció, fins a l’hora d’inici de l’espectacle
Dissabtes i diumenges, a partir de les 16.30 h fins a l’hora d’inici de l’espectacle
Horari d’atenció telefònica: a la tarda, els dies de funció.

* Les entrades comprades a taquilla també inclouen despeses de gestió

Cap de sala

Néstor González

Serveis a empreses

Isabel García
igarcia@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Departament de premsa

premsa@focus.cat
Tel. 93 309 75 38

Sala de Premsa

Condal internacional

international@focus.cat
Tel. +34 93 309 75 38