Espectacle en castellà
70 minuts

Dimarts 01/03 : Funció amb col·loqui posterior a la representació, entre el públic i Marc Rosich. Comptarem amb el germà de l’Ocaña i amb el director del Centre LGTBI de BCN

Sinopsi

Ocaña, va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què significava fer una preformance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf es va convertir en un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. La icona gai de la Barcelona de la transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món, torna un altre cop a la ciutat amb OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS. I aquesta vegada torna per quedar-se una setmana al Paral·lel, després d’haver rebut els Premis de la Crítica 2019 al millor musical i al millor intèrpret de musical. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, de la guitarra de Marc Sambola i la dramatúrgia de Marc Rosich ret homenatge al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de cobla. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant dels ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort.

Fitxa artística

Repartiment JOAN VÁZQUEZ i MARC SAMBOLA

Direcció d’escena i dramatúrgia: MARC ROSICH
Direcció musical, arranjaments i composició: MARC SAMBOLA

Amb les coples: Ojos verdes (Quiroga, Valverde & León), El dia que nací yo (Mostazo, Quintero & Guillén), Tatuaje (Quiroga, Leon & Valerio), Yo soy esa (Quiroga, León & Quintero), Y sin embargo te quiero (Quiroga, León & Quintero), Canción Muerta (Marc Sambola & F. G. Lorca), La niña de fuego (Quiroga, León & Quintero),  Romance a Ocaña (Carlos Cano)

Vestuari: JOANA MARTÍ
Il·luminació: SYLVIA KUCHINOW
Caracterització: TXUS GONZÁLEZ
Moviment: ROBERTO G. ALONSO
Fotografia: JOAN GASTÓ, ISAÍAS FANLO
Producció executiva: RAÜL PERALES
Distribució: MAGRANA / OBNC
Comunicació OBNC: HELENA MOLINÉ
Direcció OBNC: DIETRICH GROSSE

Cap tècnic del teatre: Jordi Ballbé
Tècnic de llums: Víctor Cárdenas
Premsa: Albert López i Judit Hernández
Màrqueting i comunicació: Publispec
Disseny Gràfic: Santi&Kco

Estrena: SALA BECKETT, 18 de setembre de 2019

Una PRODUCCIÓ D’ÒPERA DE BUTXACA I NOVA CREACIÓ
Amb el suport del DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, MINISTERIO DE CULTURA Y DEPORTE -INAEM, INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA -ICUB.
Agraïments: Neuköllner Oper Berlin, Escenari Brossa, Sala Beckett

Tarifes especials

  • Major de 65 anys – 15% dte. els dimecres i dijous*
  • Carnet família nombrosa o monoparental – 15% dte. dimecres i dijous*
  • Carnet discapacitat – 15% dte. dimecres i dijous* Només vàlid pel titular
  • Menor 35 anys – 15% dte. els dijous*
  • Carnet Jove – 15% dte. dimecres*Els descomptes no són acumulables
    *Tots els descomptes són aplicables en funció de l’aforament disponible, excepte festius i determinats espectacles de caràcter familiar, infantil i d’altres.

Accessibilitat

Atenció especial i accessos per a persones amb mobilitat reduïda

Accessos i banys adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a comprar un seient de movilitat reduïda, siusplau truquin a la taquilla del teatre i efectui la reserva. El mateix dia de la funció la podran pagar fins a mitja hora abans de l’inici.

Atenció especial per a persones amb diversitats auditives

El teatre compta amb l’instal·lació d’un bucle magnètic que permet millorar l’experiència a les persones amb disminució auditiva.
El personal de sala els proporcionarà el servei i qualsevol informació complementària que necessiteu.

Comprar

Vine en Grup