Ocaña, reina de las Ramblas

de l'1 al 6 de juny de 2021

ocaña al teatre condal de barcelona

Espectacle en castellà

1h. 10min.

Fitxa artística

Repartiment JOAN VÁZQUEZ i MARC SAMBOLA

Direcció d’escena i dramatúrgia: MARC ROSICH
Direcció musical, arranjaments i composició: MARC SAMBOLA

Amb les coples: Ojos verdes (Quiroga, Valverde & León), El dia que nací yo (Mostazo, Quintero & Guillén), Tatuaje (Quiroga, Leon & Valerio), Yo soy esa (Quiroga, León & Quintero), Y sin embargo te quiero (Quiroga, León & Quintero), Canción Muerta (Marc Sambola & F. G. Lorca), La niña de fuego (Quiroga, León & Quintero),  Romance a Ocaña (Carlos Cano)

Vestuari: JOANA MARTÍ
Il·luminació: SYLVIA KUCHINOW
Caracterització: TXUS GONZÁLEZ
Moviment: ROBERTO G. ALONSO
Fotografia: JOAN GASTÓ, ISAÍAS FANLO
Producció executiva: RAÜL PERALES
Distribució: MAGRANA / OBNC
Comunicació OBNC: HELENA MOLINÉ
Direcció OBNC: DIETRICH GROSSE

Cap tècnic del teatre: Jordi Ballbé
Tècnic de llums: Víctor Cárdenas
Premsa: Albert López i Judit Hernández
Màrqueting i comunicació: Publispec
Disseny Gràfic: Santi&Kco

Estrena: SALA BECKETT, 18 de setembre de 2019


Una PRODUCCIÓ D’ÒPERA DE BUTXACA I NOVA CREACIÓ
Amb el suport del DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, MINISTERIO DE CULTURA Y DEPORTE -INAEM, INSTITUT DE CULTURA DE BARCELONA -ICUB.
Agraïments: Neuköllner Oper Berlin, Escenari Brossa, Sala Beckett

Sinopsi

Ocaña, va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què significava fer una preformance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf es va convertir en un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. La icona gai de la Barcelona de la transició, precursor de tota una manera de viure i entendre el món, torna un altre cop a la ciutat amb OCAÑA, REINA DE LAS RAMBLAS. I aquesta vegada torna per quedar-se una setmana al Paral·lel, després d’haver rebut els Premis de la Crítica 2019 al millor musical i al millor intèrpret de musical. De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez, de la guitarra de Marc Sambola i la dramatúrgia de Marc Rosich ret homenatge al controvertit personatge en un recital teatralitzat a ritme de cobla. Així les paraules en primera persona del carismàtic pintor naïf es combinen amb la interpretació virtuosa de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. Vázquez es transforma davant dels ulls de l’espectador, es posa en la pell de l’artista, i sota la seva màscara, repassa els capítols més importants de la seva arrauxada vida i també de la seva tràgica mort.
Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com