El Màgic d’Oz

del 4 de desembre de 2020 al 10 de gener de 2021

el magic doz al teatre condal de barcelona

Espectacle en català

1h. 15min.

Fitxa artística

Direcció: David Selvas
Dramatúrgia: Marc Artigau i David Selvas
Interpretació: Elena Gadel, Mercè Martínez, Jordi Vidal, Robert González, Damaris Aragón, Marc Pociello, Jana Galindo i Roser Dresaire.
Escenografia: Raquel Ibort
Il·luminació: Jaume Ventura
Espai sonor: Oscar Villar
Audiovisuals: Joan Rodón
Vestuari: Maria Armengol
Caracterització: Clàudia Abbad


Composició musical: Paula Jornet, Arnau Vallvé
Direcció musical: Andreu Gallén


Coreografia i moviment: Pere Faura
Ajudantia de direcció: Daniel J. Meyer
Cap tècnic La Brutal: Arnau Planchart


Disseny gràfic: Eduard Buch


Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i La Brutal

Llegir més

Sinopsi

Com explicar-li avui a la canalla una història que ha marcat l'imaginari de diverses generacions? Doncs recuperant-ne l'essència i introduint en la història alguns elements molts presents en el nostre dia a dia. Seguiu el camí de rajoles grogues.

Segurament teniu al cap la Judy Garland i la versió cinematogràfica firmada per Victor Fleming l'any 1939, però la història en què es basa El Màgic d'Oz (The Wonderful Wizard of Oz) va ser escrita anys abans, el 1900, per Lyman Frank Baum. Va ser capaç de crear una història extraordinàriament poderosa que fa un segle que sedueix els nens i nenes però també els adults, amb una trama senzilla que promou valors com l’amistat, el coratge, la tendresa o l'empatia. Una nena, la Dorothy, és arrossegada per un tornado (real o imaginari) amb el seu gos Totò i apareix en un món màgic, estrany i desconegut. S'adreçarà a la ciutat Maragda per demanar al seu governant, el Mag d'Oz, que la retorni a casa seva. I pel camí, un camí de rajoles grogues que haurà de seguir sense desviar-se, trobarà uns companys de viatge que, com ella mateixa, busquen alguna cosa que troben a faltar. Reconeixereu en aquesta història els mateixos personatges que coneixíeu, tot i que amb unes característiques que els posen en contacte directe amb el món d'avui: un Espantaocells que busca un cervell però que està especialment preocupat pel clima i el medi ambient; un Home de Llautó que, en aquesta versió és un cíborg de gènere neutre però que segueix buscant un cor; i, finalment, una Lleona (en comptes del Lleó original) que ha perdut la condició de reina dels animals i vol recuperar el valor que creu que ha perdut. Tots ells mostraran a la Dorothy i als mateixos espectadors i espectadores que tots tenim més capacitats que no ens pensàvem i que, quan hi ha problemes, nosaltres mateixos acostumem a tenir la solució. Una història profundament humanista que beu de la tradició dels contes més clàssics i que és, abans que res, un cant a l'amistat i una invitació a confiar en un mateix abans que en els qui ens semblen poderosos.

El responsable de la dramatúrgia és en Marc Artigau, un autor i director teatral que ha estrenat peces com Caïm i Abel o Alba, ha escrit novel·les com La vigília i ha signat poemaris com Desterrats. Dirigeix el muntatge David Selvas, un actor de teatre, cinema i televisió i director que ha portat a escena muntatges que van des de Who is p? (un assaig obert sobre Pasolini) fins a L'habitació blava, de David Hare o, més recentment, un nou muntatge d'Àngels a Amèrica produït pel Teatre Lliure, La importància de ser Frank produït pel TNC i La Brutal o T’estimo si he begut, una adaptació de contes de l’Empar Moliner coproduïda per Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal.

Comprar

Divendres, 4/12/2020 - 18:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar
Dissabte, 5/12/2020 - 12:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar
Dissabte, 5/12/2020 - 18:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar
Diumenge, 6/12/2020 - 12:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar
Diumenge, 6/12/2020 - 18:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar
Dimarts, 8/12/2020 - 12:00
PACK +3 18E compres realitzades abans del 16/11
Comprar

Per a altres dates:

Comprar
Crèdits Web:

Programació i Manteniment: SEIC.cat

Disseny Web & Front-end: vueloIV.com